استقامت شریف

بالاخره مریخ‌نورد استقامت بعد از هفت ماه به مریخ رسید و اولین تصویر را هم مخابره کرد؛ یک زمین خاکی آسفالت‌نشده، درست مثل جلوی دانشکده جدید مکانیک شریف خودمان! طبیعتا عوام که ما دانشجوها هم در این دسته‌ایم، کلی ذوق کرده و شروع کرده‌اند به مقایسه پیشرفت‌های علمی ناسا با دغدغه‌های روزمره خودمان. اما برای یک استاد مطابق با استانداردهای شریف موضوع به همین سادگی نیست!

یک استاد شریف هرگز چیزی را به همین سادگی و با یک تصویر و لایو یوتیوب نمی‌پذیرد! از کجا معلوم تصویری که ناسا منتشر کرده، زمین خاکی بغل شهرداری منطقه دو ایالت نوادا نباشد؟ البته این ممکن نیست، چون بندگان خدا هنوز مشغول شمردن آرا هستند و وقت این کارها را ندارند، یا مثلا از کجا معلوم آدم‌فضایی‌ها یک عکس جلوی دوربین ربات نگذاشته باشند تا بشر خوش‌خیال به هوای ساختن تمدن جدید پا به مریخ بگذارد و بعدش با لشکر آدم‌فضایی‌ها رو‌به‌رو شود؟ داستان آنجایی مشکوک‌تر می‌شود که طبق پست‌های وات‌ساپی شوهرعمه‌ام در گروه خانوادگی «کلبه فامیلی»، از هر ده نفر در ناسا، هشت نفر ایرانی هستند، آن دو نفر دیگر هم حتما در کانال دکتر سمیعی حضور دارند. خب این ایرانی‌ها از کجا آمده‌اند؟ آفرین! حداقل نصف‌شان خودشان یا اجدادشان دانشجو شریف بودند. از دید استادان شریف نسبت به دانشجوها هم که چیزی نگوییم بهتر است! پس نودونه درصد کاسه‌ای زیر نیم‌کاسه آنهاست.

از آنجایی که نظرات علمی استادان شریف بسیار حائز اهمیت است، اگر ناسا ظرف یک هفته کاری نتواند خودش را اثبات کند، به زودی شاهد بیانه جمعی از متخصصان دانشکده هوافضا با موضوع ۱۰ دلیل در رد ادعای ناسا خواهیم بود! شاید بپرسید ناسا چطور می‌تواند برای حفظ اعتبارش استادهای شریف را قانع کند؟ جواب مشخص است: امتحان!

اول یک صفحه در cw تشکیل می‌دهیم و از تیم ناسا صدتا سوال تستی بدون بازگشت را ظرف نیم‌ساعت امتحان می‌گیریم. قدم بعدی آزمون شفاهی‌ست که دسترسی به دوربین هم باید فعال باشد. نمره این دو مرحله باهم جمع زده می‌شود و اگر نمره از حدی کمتر باشد، معلوم است پروژه را خودشان نزده‌اند و اعتباری ندارد. اما بررسی استادان شریف همین‌جا تمام نمی‌شود! ربات باید همیشه آماده برای باز کردن دوربین و میکروفون خودش باشد تا احتمال زمین خاکی بغل شهرداری منطقه دو نوادا یا هم‌دستی با آدم‌فضایی‌ها رد شود. همچنین ربات باید آمادگی لازم برای ارسال نمونه‌هایی از سطح مریخ با فرمت مشخص در یک دقیقه را داشته باشد و بعد از یک دقیقه هم سامانه بسته خواهد شد. البته مشخص شدن نتیجه این تست‌ها شاید به عمر من و شما قد ندهد، چون ما اینجا خیلی کارهای مهم‌تر از تصحیح کردن برگه چندتا مهندس بی‌کار بازیگوش داریم. به ما چه که مریخ چه خبر است؟ اصلا هر کی از زمین ناراحت است، می‌تواند جمع کند و برود همان مریخ که هم آن‌طور رفاه‌ها را دارد و هم جاذبه‌اش کمتر است و آدم سبک‌بال‌تر.

توسط امیرمحمد طهماسبی

شاید بپسندید مطالب بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.