گفت‌وگو با دکتر آراستی درباره پویش نوسازی خوابگاه‌های دانشگاه

بازسازی همه اتاق‌ها تا ۱۴۰۲

دوشنبه، ۲۶ خرداد دانشگاه جمعی از فارغ‌التحصیلان قدیمی‌اش را در خوابگاه طرشت ۳ جمع کرده بود تا پویش نوسازی خوابگاه‌ها را شروع کند؛ پویشی که با همت انجمن فارغ‌التحصیلان، معاونت دانشجویی و بنیاد حامیان شریف شروع شده و قرار است تا سال ۱۴۰۲ تمامی خوابگاه‌های دانشگاه را بازسازی و نوسازی کند. هماهنگی این پویش با مرکز برنامه‌ریزی راهبردی و توسعه منابع دانشگاه است. برای اطلاع از چندوچون این طرح و برنامه دانشگاه برای جذب منابع مالی و بازسازی خوابگاه‌ها سراغ دکتر آراستی، رئیس مرکز رفتیم و گفت‌وگویی کوتاه با او داشتیم که در ادامه می‌توانید بخوانید.

 

چرا دانشگاه برای استفاده از کمک‌های خیرین خوابگاه‌ها را انتخاب کرد؟ خوابگاه‌ها چه اولویتی نسبت به دیگر نیازهای دانشگاه داشت؟

دانشگاه مسائل و نیازهای زیادی دارد که اولویت‌بندی شده و یکی از آنها خوابگاه است. تأسیس یا تعمیر خوابگاه، هم برای خیرینی که کمک‌های بزرگی به دانشگاه انجام می‌دهند و هم برای فارغ‌التحصیلان مسئله جذابی‌ست، چون خوابگاه محلی‌ست که بخش زیادی از وقت دانشجو در آن سپری می‌شود و رفاه دانشجو در خوابگاه تأثیر زیادی در ثبت خاطرات و لحظات خوش در زندگی دانشجویی و آینده او دارد. خوابگاه‌های ما از بسیاری دیگر دانشگاه‌ها وضع بهتری دارند و فقط یکی دو خوابگاه ما در امتیازبندی وزارت علوم در درجه ۴ (از ۵ درجه) قرار می‌گیرند ولی با این حال همکارانم در معاونت دانشجویی معتقدند که با توجه به جذب رتبه‌های برتر کنکور در دانشگاه، ما باید بهترین امکانات را برای آنها فراهم کنیم.

خوابگاه‌های دانشگاه سنی بین ۳۰ تا ۵۰ سال دارند. البته در این مدت تعمیرات زیادی هم داشته‌اند و در وضعیت بدی به سر نمی‌برند ولی فکر می‌کنیم با کمک خیرین و فارغ‌التحصیلان می توانیم و لازم است که در راستای بهبود وضع ‌و حال آنها کار کنیم.

 

برنامه فقط محدود به نوسازی و بهسازی و تعمیر است یا به ساخت خوابگاه جدید هم فکر می‌کنید؟

ساخت خوابگاه جدید هم در برنامه هست، چرا که ظرفیت خوابگاه‌های فعلی از تقاضای دانشجوها کمتر بوده و بعضا مجبور می‌شویم بیش از ظرفیت در اتاق‌های خوابگاه اسکان دهیم. این موضوع تأثیر نامطلوبی در زندگی و عملکرد دانشجوها دارد. به همین خاطر درصدد ساخت خوابگاه هم هستیم. یک خوابگاه را مطمئن هستم که زمین و طرحش آماده است و برای تأمین هزینه‌های ساخت با خیرین مشغول مذاکره و صحبت هستیم. همچنین در محوطه خوابگاه‌های موجود، توسعه و گسترش ظرفیت خوابگاه را از طریق ساخت بلوک‌ها و اتاق‌های جدید دنبال می‌کنیم.

ضمنا به دنبال ساخت یک مجتمع برای استادان جوان و محققین پسادکترا هم هستیم که در هنگام جذب اگر تمکن مالی برای تهیه مسکن مناسب ندارند، یک واحد ۷۰ تا ۱۱۰ متری، بسته به اینکه فرزند دارند یا نه، در اختیارشان قرار دهیم.

 

این طرح در شهرک دانشگاه خواهد بود یا جای دیگر؟

با توجه به بعد مسافت و طولانی بودن مسیر دانشگاه تا شهرک دانشگاه، دو محل دیگر که فاصله نزدیک‌تری با دانشگاه دارند، در نظر گرفته شده است و گروهی از خیرین بخشی از هزینه های ساخت آن را تقبل کرده‌اند.

 

کدام خوابگاه‌ها در حال حاضر در دست بازسازی قرار دارند؟

بازسازی خوابگاه‌های شهید احمدی روشن و طرشت ۳ در دست انجام است. برای خوابگاه‌های طرشت ۲ و شهید وزوایی نیز منابع لازم جذب شده و به زودی بازسازی آنها آغاز خواهد شد. ممکن است تعدادی از خوابگاه‌های پراکنده دانشگاه از کیفیت پایین‌تری نسبت به خوابگاه‌های در دست اقدام برخوردار باشد ولی دانشگاه به دنبال تجمیع خوابگاه‌های پراکنده است و به همین دلیل آنها در اولویت قرار نگرفته‌اند.

 

برنامه نوسازی اتاق‌ها و فضای خوابگاه چگونه است؟

تعویض پنجره‌ها و نصب پنجره‌ها دوجداره (UPVC) که عایق صدا و حرارت هستند و مشکل گرمایش اتاق‌ها در زمستان را تا حدی زیادی رفع می‌کنند، در دستور کار قرار دارد. تعویض کلید و پریزها و رنگ‌آمیزی اتاق­ها از دیگر فعالیت­هایی‌ست که انجام می شود. لوازم و تجهیزات داخل اتاق (به ویژه کمدها) نیز نوسازی و با بدنه فلزی جایگزین شده و تخت‌ها هم ثابت می‌شود. زیباسازی فضای اتاق و تعویض یخچال و موکت/فرش و دیگر وسایل اتاق در صورتی که متسعمل شده باشند، از دیگر کارهایی‌ست که صورت می‌گیرد تا شکل ظاهری اتاق­ها زیباتر و شکیل‌تر شود.

 

از هزینه‌های بازسازی و زیباسازی اتاق‌ها برآوردی دارید؟

هزینه‌ها روزبه‌روز عوض می‌شود ولی برآورد امروز ما (مرداد ۹۹) در حدود ۵۰ میلیون تومان برای هر اتاق به‌طور متوسط است؛ اتاق‌های ۴نفره حدود ۴۰ میلیون و اتاق‌های ۶نفره حدود ۶۰ میلیون.

 

تمرکز شما برای جذب کمک‌های خیرین روی افراد خاصی‌ست یا به صورت عمومی فراخوان اعلام شده؟

از انجمن فارغ‌التحصیلان خواهش کردیم مسئولیت این امر را به عهده بگیرد، یعنی انجمن متولی اجرای این پروژه شده است. اگر بخواهیم اتاق‌های همه خوابگاه‌ها را بازسازی کنیم، حدود ۱۰۰۰ اتاق وجود دارد و با متوسط هزینه ۵۰ میلیون برای هر اتاق، ۵۰ میلیارد تومان هزینه کل پروژه خواهد بود. انجمن فارغ‌التحصیلان تعهد کرده تا سال ۱۴۰۲ همه اتاق‌ها بازسازی شوند. در این میان خیرین دیگر هم مایل به کمک به دانشگاه هستند؛ به عنوان مثال از ابتدای سال علاوه بر کمک فارغ‌التحصیلان دانشگاه، مبلغ یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان نیز برای بازسازی خوابگاه‌ها از خیرین دریافت کرده‌ایم. به همین خاطر امیدوار هستیم قبل از ۱۴۰۲ همه اتاق‌ها را بازسازی کرده باشیم و طبق برنامه در دوره‌های ۵ تا ۷ ساله اتاق‌ها بازسازی شود تا همیشه اتاق‌ها کیفیت و شکل مطلوبی داشته باشد. این کار با همت عالی دانش‌آموختگان دانشگاه محقق می‌شود.

 

کمک‌ها فقط مالی‌ست یا شامل تجهیزات هم می‌شود؟

فقط مالی نیست. ممکن است خیر یا فارغ‌التحصیلی بخواهد با توجه به کسب‌وکار و ارتباطاتش، تجهیزات موردنیاز برای بازسازی خوابگاه‌ها را در اختیار دانشگاه قرار دهد.

 

دانشگاه برنامه‌ای برای تقدیر از فارغ‌التحصیلان و خیرین مشارکت‌کننده در این طرح دارد؟

از دو طریق این کار انجام می‌شود؛ اگر خیرین مایل باشند اسم‌شان اعلام شود، لوحی در نظر گرفته شده که بالای اتاقی که هزینه بازسازی آن را تأمین کرده‌اند، نصب می‌شود. برای خیرینی هم که ساخت یک بلوک یا تعداد زیادی اتاق را تقبل می‌کنند، لوح یادبودی در ورودی یا لابی خوابگاه یا ورودی بلوک‌های خوابگاه تعبیه و نصب می‌شود. همچنین نام خیرین در پایگاه داده خیرین دانشگاه ثبت می‌شود که در حال حاضر حدود ۵۰۰ نفر در آن حضور دارند و از این افراد برای حضور در ضیافت‌ها و مراسم‌ها و جشن‌های مختلف دانشگاه دعوت به عمل می‌آید تا ارتباط‌شان با دانشگاه حفظ شود.

 

درباره ساخت خوابگاه جدید می‌توانید زمان‌بندی حدودی بگویید؟

درمورد ساخت خوابگاه زمانی نمی‌توانم اعلام کنم، چون هنوز نیکوکاری آن را تقبل نکرده ولی امیدوار هستم تا ۱۴۰۲ مشکل ظرفیت خوابگاه‌های دانشگاه هم رفع شود یا لااقل پروژه احداث خوابگاه جدید شروع شده و پیشرفت خوبی کرده باشد.

 

از ۵۰ میلیاردی که برای پروژه بازسازی خوابگاه‌ها ذکر کردید، چند درصد تا الآن محقق شده است؟

همان‌طور که اشاره کردم یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از طرف سه خیر بزرگ تعهد شده است، ۷۳۰ میلیون تومان هم از طرف فارغ‌التحصیلان تاکنون تأمین شده. البته ما تازه این طرح را آغاز کرده‌ایم. قرار بود اولین جلسه پویش بازسازی خوابگاه را بهمن ماه سال ۹۸ برگزار کنیم که با توجه به شیوع کرونا به اوایل خرداد ۹۹ موکول شد و نباید انتظار زیادی داشته باشیم. نیاز به اطلاع‌رسانی و ترویج طرح داریم. ابتدای طرح اینرسی قابل توجهی وجود دارد ولی به تدریج گسترش پیدا می‌کند. امیدوار و خوش‌بین هستم که تا آخر امسال ما حداقل ۱۰۰ اتاق را تعمیر کرده باشیم.

 

برنامه دانشگاه و انجمن فارغ‌التحصیلان برای اطلاع‌رسانی و گسترش طرح چیست؟

انجمن فارغ التحصیلان طرح را با ۱۰ دوره اول ورودی دانشگاه شروع کرد، چرا که دانش آموختگان ۱۰ دوره اول دانشگاه به‌خاطر جشن‌های چهل‌سالگی ورودشان به دانشگاه دور هم جمع شده بودند و با یکدیگر ارتباط داشتند و دعوت از ایشان برای این طرح آسان‌تر بود و از سوی دیگر این دانش آموختگان در سنی هستند که احتمالا از نظر مالی تمکن خوبی داشته و میل به کمک به دانشگاه دارند. از هر دوره دو یا سه نفر دعوت شدند تا هسته اولیه شکل گیرد و آنها با هم‌دوره‌ای‌های خود صحبت کرده و نظرشان را برای بازسازی خوابگاه جلب کنند. قرار شده هر دوره ۱۰ اتاق را به عهده بگیرد تا ۱۰۰ اتاق تا پایان سال بازسازی شود. ممکن است به عدد بیش از ۱۰۰ اتاق نیز دست پیدا کنیم؛ مثلا دوره پنجمی‌ها تاکنون بیش از ۱۰ اتاق را تقبل کرده‌اند.

در اقدام دیگری، اطلاعات اسکان دانشجوهای قدیمی در خوابگاه‌ها را تهیه و ثبت کرده‌ایم تا با آنها برای بازسازی همان اتاقی که در آن ساکن بوده‌اند، مکاتبه ‌کنیم. این طرح را ان‌شاءالله در نیمه دوم ۹۹ آغاز می‌کنیم و حدود ۲۰۰۰ نفر را برای شروع در نظر داریم.

شاید بپسندید مطالب بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.