پرسش و پاسخ دانشجوها با مسئولین درباره ترمی که با کرونا می‌گذرد

ترمی که قرار است تمام شود

یکشنبه، ۱۷ فروردین ماه انجمن اسلامی از دکتر رشتچیان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر ایزدی، مدیر امور آموزشی، دکتر وثوقی، مدیر تحصیلات تکمیلی و دکتر فاطمی‌زاده، معاون دانشجویی دانشگاه دعوت کرده بود تا در یک نشست آنلاین پاسخگوی سوالات و ابهام‌های دانشجوها درباره وضعیت ترم جاری باشند. دانشجوها می‌توانستند سوال‌هایشان را از طریق بات تلگرامی برای مجری برنامه بفرستند. البته امکان پرسش شفاهی نیز برای آنها در نظر گرفته شده بود.

در این گزارش سوال‌های مطرح‌شده در این نشست را به همراه پاسخ مسئولین دانشگاه آورده‌ایم. متن سوال‌ها عینا چیزی‌ست که دانشجوها نوشته‌اند:

 

تکلیف واحد های عملی ، آزمایشگاه و کارگاه چی میشه؟کسانی که در نیم سال فارغ التحصیلی قرار دارن و واحد عملی دارن چی هست تکلیف شون؟ همچنین کسانی که روی ترم تابستان برای اتمام تحصیل شون حساب کرده بودند چه شرایطی خواهند داشت؟

  • تلاش بر این است با افزایش تعداد کمترین هفته مورد نیاز(دو الی سه هفته) برای اتمام جلسات عملی و نظری ترم را به پایان ببریم. همچنین ترم تابستان را ان‌شاءلله خواهیم داشت. برای درس‌هایی نظیر ورزش طبق صحبت‌های انجام‌شده با دکتر بنازاده بنا بر این خواهد بود که مقداری درس را به صورت نظری پیش ببریم. همچنین تابستان به جای ارائه پنج شش گروه طبق روال سابق، تا ۲۰ گروه امکان ارائه خواهد بود.

 

لطفا در رابطه با افزایش سنوات برای آن دسته از دانشجویان تحصیلات تکمیلی که پایان نامه آنها مطابق با پروپوزال تصویب شده به صورت آزمایشگاهی می باشد سوال بفرمایید . تقریبا این ترم تحصیلی فرصتی در اختیار ما برای ساختن نمونه آزمایشگاهی و تست نبود ، با توجه به روند فعلی و احتمال تداوم تا انتهای ترم ، تکلیف ما چیه ؟ ما که تحقیقاتمون به روش های عددی نیست صرفا که بتونیم خارج از دانشگاه هم انجام بدیم ، حالا اینکه ارتباط با استاد راهنما هم کاهش یافته جای خود ،  اما فرصتی که به اندازه ی یک ترم از این دسته از دانشجویان گرفته شده آیا قراره تمهیداتی برای جبران در نظر گرفته بشه یا خیر ؟

  • از ترم سه که پروژه تعریف می‌شود تا ترم پنج که ترم بهمن است، فرصت انجام تحقیق وجود داشته است. حال راه‌های موجود برای این موضوع، انجام تغییراتی در موضوع و کاهش بار عملی آن و یا تمدیدهای کوتاه مدت برای زمان نهایی ارائه و درنهایت تمدیدهای بلندمدت است که به این موضوع بعد از ارائه درخواست و تأیید استاد راهنما، کمیسیون موارد خاص رسیدگی خواهد کرد.

 

درصورت عدم بهبود شرایط و تاخیر در برگزاری امتحانات به شکل حضوری ، آیا تمهیداتی برای برگزاری مجازی امتحانات یا تعریف پروژه به جای امتحان اندیشیده می شود؟(برگزاری امتحانات در اواخر تیر ، مرداد و شهریور موجب ضربه زدن به برنامه هایی مثل کارآموزی و مدرسه تابستانه و … می شود)

  • در حال حاضر در حال یافتن روش و نرم‌افزار مناسب برای برگزاری مجازی آزمون هستیم و پیشنهادات استادان در این زمینه گرفته می‌شود؛ البته اولویت با این است که با تمدید یک یا دو هفته‌ای ترم، امتحانات به صورت حضوری گرفته شود. همچنین لازم به ذکر است قبل از موعد حذف اضظراری روش ارزیابی جدید به اطلاع دانشجوها خواهد رسید.

 

قبل از شیوع کرونا گفته شده بود که افزایش سنوات دانشجویان ارشد سختگیرانه خواهد بود و ورودی های ۹۷  باید تا اخر تابستان ۹۹ دفاع کنند. با توجه به وضع موجود هنوز هم در مورد تمدید سنوات دانشجویان ارشد ورودی ۹۷سختگیری خواهد شد؟

اگر ممکنه به دلیل نامساعد بودن وضعیت مالی برخی خانواده ها در این ایام, مسئولان محترم مصوبه ای بدن که همه افرادی که این ترم رو برای تمدید سنوات برداشتن شامل بخشودگی مالی بشن. این کمترین کاریه که مسئولان میتونن تو این شرایط برای دانشجوها انجام بدن.

  • این سختگیری برای دانشجویان ورودی ۹۶ بوده است. این دانشجویان چهار نیم‌سال برای پایان‌نامه خود فرصت داشته‌اند. برای ورودی‌های ۹۷ تمدید برای ترم ۵ انجام خواهد شد. برای ورودی‌های ۹۶ برای ترم ششم شهریه دریافت می‌شود که این پرداخت در ابتدای ترم صورت گرفته و یا بدهی برایشان منظور شده است. همانطور که گفته شد برای تمدید کوتاه‌مدت مشکلی موجود نخواهد بود ولی برای تمدید بلندمدت در کمیسیون موارد خاص تصمیم گرفته خواهد شد.

 

سوال در مورد وضعیت خوابگاه ها است. بعد از دوهفته استفاده از خوابگاه تعطیلی پیش امد و اگر تا چند روز اینده پرداخت شهریه صورت نگیرند دچار جریمه میشویم با توجه به معیین نبودن زمان بازگشایی اکنون پرداخت به چه صورت است؟

  • بر اساس مصاحبه رئیس صندوق رفاه دانشجویان، در ایام تعطیلی مانند عید چون خارج اراده دانشجویان است پرداختی نداریم و در صورت پرداخت این مبلغ جزء اندوخته محسوب می‌شود و به صورت روزشمار اجاره اوایل ترم گرفته می‌شود.

 

در ابتدای اموزش انلاین، برخی اساتید تن به اموزش مجازی نداده اند و معتقدند در کلاس مجازی مفهوم به خوبی منتقل نمیشود. در دانشکده شیمی و نفت حدود ده استاد هستند که اموزش مجازی را شروع نکردند. همچنین برخی دانشجویان نگران مشکلات احتمالی برای کارآموزی هستند، چه تدبیری اندیشیده شده است؟ و گلایه نهایی این است که بازدهی کلاسهای مجازی بسیار پایین است ولی اساتید همکاری نکرده وسطح سوالات تمرین را بالا برده اند و این موضوع برای دانشجویان ازار دهنده می باشد.

  • الان شرایط خاص هست و ایده‌آل نیست و ما می‌خواهیم رویکرد بهینه داشته باشیم. برخی از استادان با تصور اتمام بیماری بعد عید، کلاس‌های مجازی را تاکنون جدی نگرفته بودند ولی اکنون این تصور از بین رفته است و با نامه به استادان با اولویت کلاس برخط، کلاس‌های مجازی از پی خواهد گرفته شد.

 

سلام. چرا در این شرایط کسی متوجه خوابگاه متاهلی نیست.نه ضدعفونی.نه دادن ارزاق بچه ها در این وضع.فکر میکنم مسولین دانشگاه باید از وزارت رفاه بخوان در این سرایط که اکثر بچه ها کار نیمه وقت دارن و از دستش دادن کمک مالی یا حداقل درست کردن یارانه و کمک معیشتی رو براشون درست کنن.

  • بر اساس پیگیری‌های انجام‌شده تا سه روز گذشته، در مورد ارزاق تفاوتی نسبت به سال گذشته اتفاق نیفتاده است. در مورد پروتکل ضدعفونی نیز همانند سایر بخش‌های دانشگاه، در بخش عمومی خوابگاه متأهلین کم‌کاری صورت نگرفته است. در صورت کم‌کاری بچه‌ها اطلاع دهند و ما پیگیری می‌کنیم ولی در مورد بخش خصوصی که به عهده خود دانشجو و خانواده‌شان است، دانشگاه اقدامی نخواهد کرد. لازم به ذکر است ضدعفونی عمومی هر روز انجام می‌شود.

 

من شش ماه قبل، یعنی اواخر شهریور از تز دکترایم دفاع کردم و اواخر اسفند قصد داشتم برای تحویل پایاننامه تصحیح شده و اخذ امضاهای موردنیاز و در نهایت تسویه حساب مراجعه کنم ولی به دلیل شرایط دانشگاه و در کل شرایط تهران نتوانستم از شهرستان به تهران سفر کنم، از انجا که گویا از زمان دفاع تا تحویل پایاننامه شش ماه مهلت است خواستم در مورد این مساله راهنماییم کنید.

  • قبل از عید اطلاعیه‌ای خدمت دانشجویان ارسال شد، بر اساس آن مهلت فرم جی که برای کسانی که دوماه آنها تا زمان کرونا تمام نشده بود به مدت ۴۵ روز تمدید شد. همچنین شش‌ماه فرصت ذکر شده تا ۱۵ اردیبهشت تمدید شده است.

 

اگر امکان حذف ترم وجود داشته باشد، آیا در مقطع ارشد (بخصوص مهندسی کامپیوتر) ممکن است ارائه دروس ترم زوج به ترم فرد و ارائه دروس ترم فرد به ترم زوج منتقل شود تا دانشجویان بتوانند دروسی که این ترم از دست داده اند را در ترم فرد آتی بگذرانند؟

  • این تصمیم تابع شرایط دانشگاه خواهد بود و بستگی به این دارد که در مهرماه ورودی جدید داشته باشیم ولی اکنون شرایط طوری‌ست که انتظار حذف ترم نمی‌رود و بنا بر اتمام ترم جاری است. شرایط خاص و ویژه بعد درخواست دادن بررسی خواهد شد.

 

کسانی که روی ترم تابستان برای فارغ التحصیلی حساب کرده اند، چه خواهند شد؟

  • کسانی که قبل شروع ترم ۲۶ واحد باقی‌مانده داشته‌اند و با احتساب ترم تابستان فارغ‌التحصیل می‌شده‌اند، این قول را می‌دهیم که بتوانند فارغ‌التحصیل شوند.

 

شهریه ثابت و متغییر پردیسی ها در این ترم به چه صورت خواهد بود؟ کسانی که شخصی یا خانوادگی با کرونا درگیرند چه کمکی بهشان میشود؟ در کلاسهای انلاین به علت بالا بودن سرعت دانشجویان از درس عقب میمانند زیرا هم سرعت پیش روی بالاست هم تمرینها زیاد است.

  • در مورد افراد درگیر با کرونا در کمیسیون موارد خاص بررسی خواهد شد. در مورد دانشجویان پردیس طبق صحبت انجام‌شده با دکتر اجتهادی در حال بررسی است و تا یکی دو روز آتی اطلاع‌رسانی می‌شود ولی چون دانشگاه دولتی هستیم تصمیمات از بالادست خواهد بود. برخی استادان در عید کلاس داشته‌اند و به همین علت درس‌ها بسیار جلوست. اکنون پروتکلی درحال تدوین است که مشکلات را کم کنیم و نظارت بیشتر شود ولی اگر با کمک بچه‌ها پیشروی در برخی درس‌ها سرعت داشته باشد در آینده برای درس‌های عملی و برخی دروس فرصت خواهیم داشت.

 

بنده دانشجوی ترم ۴ ارشد هستم که برای فرصت مطالعاتی در حال حاضر خارج کشور می باشم. تعهدی که مدیریت تحصیلات تکمیلی از من گرفته این بود که اجازه ی تمدید این دوره ی فرصت مطالعاتی را ندارم و باید تا تیر ماه برگردم. اما بدلیل شرایط پیش آمده بخاطر کرونا احتمال زیاد این دوره ی فرصت مطالعاتی تمدید خواهد شد. سوالم از مدیریت تحصیلات تکمیلی این است که اگر دیرتر از قرار موعد برگردم و دفاع تزم را ترم پنج انجام دهم مشکلی دارد یا خیر؟

  • از طریق مجازی درخواست‌ها را ارسال کنند و پس از بررسی پاسخ‌شان اعلام می‌شود.

 

با توجه به شرایط موجود، با توجه به اینکه در گذشته دانشجویان در صورت وجود مشکل به مرکز مشاوره مراجعه میکردند، اکنون شرایطی برای مشاوره مجازی موجود است؟

  • مرکز مشاوره تا عید مشغول به کار بود و محتواهایی تولید می‌کرد که می‌توانید با مراجعه به صفحه مرکز در جریان آن قرار بگیرید. به زودی مشاوره مجازی از طریق سامانه VCLASS انجام خواهد شد.

 

با ایجاد امکان حذف ترم و تمدید سنوات ، احتمالاً مشکلاتی در آینده درباره ظرفیت خوابگاه ها با ورود دانشجویان ورودی جدید ایجاد خواهد شد . آیا جهت حل این موضوع اقداماتی صورت گرفته است؟

  • قبل موضوع کرونا هر سال رشد ۱۰-۱۵ درصدی برای جمعیت ورودی داشتیم و با تمدید سنوات این مشکلات بیشتر می‌شود. برای رفع این موضوع که تنها به کرونا مربوط نیست، در حال رایزنی با ادارات مرتبط بودیم که پس از کرونا آن را از پی خواهیم گرفت.

 

حذف ترم جزو سنوات نیست طبق گفته خودتان ایا حذف تک درس نیز در کارنامه ثبت نمیشود؟

  • حذف ترم تنها در موارد خاص جزء سنوات نخواهد بود و حذف اضطراری در کارنامه ثبت خواهد شد، البته ممکن است برای حذف بیش از یک درس راهکارهایی اندیشیده شود.

 

دانشجویان استعداد درخشان که برای کارشناسی ارشد پذیرفته شده‌اند، اگر بدلیل این شرایط نتوانند درس خود را تا پایان تابستان تمام کنند، آیا این فرصت را از دست می‌دهند؟

  • در این مورد از وزارتخانه به ما دستور داده می‌شود و منتظر ابلاغیه خواهیم بود. البته ما نیز پیشنهادهایی ارائه می‌کنیم ولی تصمیم نهایی با ما نیست.

 

در آخرین روزهای سال قبل اطلاعیه پذیرش دکتری مستقیم زده شد در حالیکه اون روزها  کارمندهای دانشگاه حضور نداشتن بقیشم خورد به عید پس عملا فرصت برای ثبت نام نمی ماند مگر در همین هفته اول اونم به شرطی که تمام کارمندهای آموزش بیان تمام و کمال!!! در ضمن مدارکی رو که دانشگاه باید بهمون بده تا بارگذاری کنیم تو سامانه مثل کارنامه ریزنمرات،گواهی ها و… هیچ جور ممکن نیست مگر حضوری خواهشمندم موارد زیر رو در نظر بگیرن مسئولین آموزش دانشگاه
۱-تمدید زمان ثبت نام دکتری مستقیم
۲-تسهیل در گرفتن مدارک که برای بار گذاری لازمه مثل کارنامه و گواهی رتبه و… که اینترنتی بهمون برسونن.

  • امسال برای اولین بار پذیرش آنلاین داریم. همچنین در طول عید تمام تلفن‌های روی موبایل‌ها دایورت بوده و روزی بیش از بیست ایمیل پاسخ داده می‌شود. احتیاجی به گواهی رتبه و یا نمرات برای دانشجویان شریفی نبوده و تنها مشکل برای خارج شریف است که تلاش برای همکاری با اداره استعدادهای درخشان سایر دانشگاه در جریان است.

 

بند۱۹ بخشنامه اخیر وزارت علوم اشاره به مجاز بودن درخواست مهمانی گرفتن به دانشگاه شهر محل زندگی،  و منوط به موافقت دانشگاه مقصد داره اشاره ای به مقطع تحصیلی اعم از کارشناسی یا ارشد نداشته با این حساب میخواستم بدونم طبق این بخشنامه و شرایط فعلی امکان گرفتن مهمانی برای دانشجویان ارشد هم وجود داره تا دیگه‌ مجبور نشیم بیایم تهران برای کلاس و امتحان و کار های آزمایشگاهی در این ترم ؟؟

  • چون درس‌ها به صورت آنلاین برگزار می‌شود، مهمان‌شدن کلا منتفی است و این بند را انجام نخواهیم داد.

 

عدم دسترسی مناسب به اینترنت در منطقه‌ی محل سکونت و هزینه گزاف نت‌های گوشی، عملا پیگیری درس‌ها را غیر ممکن می‌کند. در شرایطی که از دانشگاه انتظار می‌رفت تا لااقل با رایزنی با اپراتورهای شبکه تلفن همراه، هزینه دسترسی به اینترنت همراه را برای دانشجویان تسهیل کند، دانشگاه هیچ اقدامی در این راستا انجام نداد. صرفا هزینه‌ی شرکت در سامانه‌ی vclass شریف از سمت اپراتورهای همراه اول و ایرانسل به یک سوم کاهش یافت و این درحالی است که خیلی از دروس، کلاس برخط تشکیل نداده‌اند و دانشجو مجبور است برای دسترسی به اسلایدهای ضبط شده کلاس‌های آفلاین از طرف استاد درس، و سایر برنامه‌های جانبی، هزینه را  از جیب خود بپردازد. این مورد کوتاهی صریح دانشگاه است که هیچ اقدامی در این راستا انجام نداده. ناگفته نماند که اوضاع همچنان به همین منوال است. متاسفانه دانشگاه هیچ اهمیتی به این موضوع نمی‌دهد.

  • تلاش در ابتدا برای رایگان شدن سامانه بود ولی به علت درخواست‌های بالا موفق به یک سوم شدن ترافیک شد.

 

سلام. با توجه به این که عده‌ای از دانشجویان قصد اپلای داشتن و دارن و مراحل فارغ‌التحصیلی رو نمی‌تونن انجام بدن، می‌خواستم بدونم ممکنه تمهیداتی اندیشیده شه که فارغ‌التحصیلی به صورت آنلاین انجام بشه؟ مثلا با ایمیل یا یه سامانه‌ای ایجاد شه.

  • تلفن‌ها و ایمیل‌های استادان به صورت کامل در حال کار است و از این طریق درخواست‌ها قابل پیگیری‌ست. موضوع فراغت از تحصیل مستلزم حدود بیست مهر و امضاست و به جاهای مختلف دانشگاه مربوط است، البته تلاش بر این است که بتوانیم برای انجام این کار به صورت آنلاین چاره‌ای بیابیم.
توسط کیمیا جورابچی

شاید بپسندید مطالب بیشتر از نویسنده

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.